Saloon
Cevizli Mahallesi, Bagdat Caddesi No: 534-536/A Maltepe / İSTANBUL
randevu@salonerenyilmaz.com
0 (216) 305 43 30
0 (537) 594 21 55
  • Hafta içi

    10:00 - 20:00

  • Cumartesi

    10:00 - 20:00

  • Pazar

    Kapalı

Make it

Saç Boyama

Ombre Nedir?

Fransızca bir kelime olan ombre’nin kelime anlamı gölge. Gölgeli saçları ifade etmesine rağmen günümüzde saç uçlarındaki boyayı niteleyen model, açık veya koyu renkle saçı hareketlendirme anlamına geliyor. Türkiye’de ise genellikle yalnızca açık renkle yapılan, saç uçlarındaki ışık oyunlarına ombre deniyor. Farklı renklerdeki saçlara uygulanabilen gölgeler doğal renkteki (saç renginin açık olması halinde) saç tellerine de, boyalı saçlara da (saç rengi açılarak) yapılabiliyor. Kuaförün uzmanlığının gölgelerin doğallığında önemli faktör olduğunun altı çiziliyor. Kimi kuaför ombreyi krape yaparak kimi ise krape kullanmadan hazırlayabiliyor. Kalın veya ince ışıklar kullanıcının tercihine ve kuaförün el işçiliğine göre değişebiliyor. Saç uçlarını sarı, karamel gibi açık renklere boyamak popüler dilde ombre olarak adlandırılsa da ombre; siyah, mavi, pembe veya gri renkte de yapılabiliyor. Özellikle yurt dışında bir hayli popüler olan renkli gölgelerin yerini Türkiye’de sarı ve açık kahve tonları alıyor.

Ombre Nasıl Yapılır?

Ombre hem kalın hem de ince saç tellerine uygulanabiliyor. Saç diplerinin doğal renginde veya boyalı başka bir tonda bırakıldığı saç modelinde, genellikle şakaklar itibarıyla renk yavaş yavaş açılmaya başlıyor. Saçın boyuna göre ışıklandırmanın başlama hizası çeneye kadar inebiliyor. Genellikle orta ve uzun boydaki saçlarda tercih edilen gölge, kaküllerde de düz kesimlerde de kendini gösterebiliyor.

Gölgeli saçların diplerinde daha iddiasız ve doğal görünüm sağlayan küllü renkler sıklıkla tercih ediliyor. Saç uçlarında sarı kullanılacaksa diplerde birkaç ton koyu kahverengi tonları seçiliyor. Koyu rengin seçimi ve açık renk gölgelere baz oluşturmak hem de dip boya süresini uzatmak olarak biliniyor. Düz saç boyasını her ay yenilemek gerekirken, dibi doğal (beyaz saç hariç) veya doğal görünümlü saçlarda yenileme süresi 6 aya kadar çıkabiliyor. Bu nedenle gölge, kullanıcı düz saç boyalarına göre çok daha uzun ömürlü, ekonomik ve zahmetsiz görülüyor. Kuaförde geçirilen süre ortalama 3 saate çıksa da sonrasındaki 6 ay, yeniden saça işlem yapılması gerekmiyor. Saç uçlarında mavi, gri gibi iddialı tonlar kullanıldığında ise bu tür boyaların çabuk aktığı bilindiği için sık sık yeniden boyatmak şart oluyor. Krape balyaj saçın renk geçişini doğallaştırarak saç tellerinin tek tek açılmasına yardımcı oluyor, el oyalayan işlem kuaförün saatlerini alabiliyor. Eli işleme alışkın kimi kuaförler ise krapesiz balyajla aynı renk geçişini yapabiliyor. Farklı tonların kullanıldığı saçlarda renk geçişini doğallaştırmak için ön perçemlere ve üstlere seyrek olarak farklı renklerde boya sürülebiliyor.

Balyaj Nedir?

Temel bilgilerle başlayalım mı? Fransızca’da, süpürme anlamına gelir. Saçlara serbest el boyama vurguları tekniğidir, uçlara doğru yumuşak ve doğal bir renk tonu yaratır ve folyo kullanılmaz. Saçlarınızın kısa ya da uzun olması önemli değildir, tüm saç boyları için uygulanabilir.

Balyaj İşlemi Ne Kadar Sürer?
İstenilen modelin derinliğine bağlı olarak değişen bir işlemdir. Bazı işlemler 30-45 dk sürebilirken, bazılar ise 2-3 saat sürebiliyor. İstenilen renk sayısına ve saçın uzunluğuna bağlı olarak değişebiliyor.

Balyaj Nasıl Yapılır?

Diğer renklendirme teknikleri gibi araçlar kullanmaktan ziyade serbesttir. Elle renk uygulandığı anlamına gelir ve bir fırça kullanıyor diyebiliriz.

Bu işlemden iyi bir sonuç elde edebilmek için bir profesyonel tarafından yapılmalıdır. Doğru rengi bulmak için, balyaj tekniğinde uzmanlaşmış birini arayın ve saçımızı boyamadan önce mutlaka görüşün. Beğendiğiniz resimleri gösterdiğinizden emin olun, böylece kuaförünüz tam olarak ne istediğinizi bilir. Kuaför ne istediğinizi görüp duyduktan sonra, sizi memnun edecek özel bir görünümü en iyi şekilde yapabilir.

Röfle Nedir?

Röfle genellikle kuaför salonlarında uygulanan bir işlemdir. Röfle saç renginin bir kaç ton açık rengini saç aralarına dağıtılarak düzgün bir şekilde renginin açılması işlemidir. Bu işlemde belli kimyasal içerikler kullanılır ve saçın renginin açılması sağlanır. Saçların durumunu iyi bilmek ve kendi başınıza röfle yapmak açıkçası pek sağlıklı değildir. Piyasa da bir sürü röfle yapmak üzere hazırlanmış kombin boya setleri mevcuttur. Ancak bunların uygulanması ten için ne gibi zarar oluşturabilir ya da saçınıza uygun mudur bilinmediği için dikkatli olmak da fayda vardır.

Röfle Nasıl Yapılır?

Daha sonra bu uygulamalar sonucunda oluşabilecek zararlar sizi oldukça fazla üzecektir. Yani tedbirli olmak gerekir. İlla ki; ben kendim yapmak istiyorum diyorsanız en az kimyasal madde içeren boya setlerini ve iyi bir markadan olanını tercih etmeniz yarar getirecektir.

Bu setlerin içerisinde bulunan açıcı maddeler ile saçlar açılır eğer uzun bir saça sahipseniz saçlara ara ara ayırıp bir tutam alınarak bu işlem uygulanır ve bir alimünyum ile sarılarak bu şekilde tamamlanır. Zaten setlerin içerisinde uygulama kılavuzları mevcuttur oradan da faydalanmanız mümkündür.

Eğer yaz mevsiminde bu tarz bir uygulama yapmak isterseniz ara ara saçlarınıza limon suyu sürerek açılmasını sağlayabilirsiniz. Tabi sonrasında güneşte bekletmek gereklidir.

Uzun sözün kısası röfle uzman ellerde uygulanırsa daha iyi sonuçlar alınacaktır. Karar vermeden ve uygulama yapmadan önce iyice emin olmanız; sonradan pişmanlık duymamanız için önemlidir.

Dip Boya Uygulaması

Her saçın uzama zamanı farklıdır. Ancak hemen her saç genellemeye alınırsa 1 ya da 2 cm uzar. Saçlarınızın normal boyası olduktan sonra yaklaşık saçınızın uzama hızına bağlı olarak üç hafta içinde ya da bir ay içinde dip boyasının yapılması gerekir. Bu süreyi ne kadar çok geciktirirseniz hem görüntü olarak saçlarınız kötü görünecek hem de saçlarınız bu süre zarfında biraz daha uzayarak dip boyanızı yapmanızı zorlaştıracaktır. Çünkü alttan çıkan yeni saçlar beyaz renkte çıkacağı için saçınızın kendi rengiyle yeni çıkan renk kötü görüntü dışında daha uzayacaktır. Bu da dip boyanın beyazları kapatmak için biraz daha işinizi zorlaştıracaktır.

Boyalı saçlarınıza dip boyanızın zamanı geldiğinde ilk önce saçın yeni çıkan bölümüne dip boyası uygulanır ve yaklaşık 20 dakika kadar beklenir. Daha sonra sürenin bitiminde saç uçlarına da kalan boya sürülerek yaklaşık 10 dakika daha beklenir. Yani toplamda tüm saç 30 dakika boya içinde bekler ve sonra iyice yıkanarak durulanır.

Fiyat Almak için Whatsapp Aracılığı ile Bize Mesaj Gönderin!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.